Slow Drip

 • Slow Drip

  Bestel uw “Slow Drip Coffee Maker”

  “SLOW DRIP COFFEE MAKER”

  De zoektocht naar perfectie sinds 1828

  Al sinds 1828 streeft Jacqmotte ernaar het beste uit elke koffieboon te halen. Deze zoektocht begint bij de veeleisende selectie van de koffiebonen, gaat voort met de kunst van het intens koffiebranden zodat de aroma’s in de koffiebonen maximaal worden ontwikkeld, en vervolgt met de optimale maalgraad en verpakking.

  Met de unieke “Slow Drip Coffee Maker” gaat Jacqmotte nog een stap verder. Dit geraffineerd koffiezetapparaat is het resultaat van onze jarenlange expertise en kennis van koffie en werd ontwikkeld om de Jacqmotte koffies perfect te zetten voor zij die op zoek zijn naar de meest absolute koffiebeleving. Via een specifiek ritueel ervaart u een authentieke en intense perfect gezette Jacqmotte koffie.

  De absolute koffiebeleving in 6 stappen

   

  I. MEASURING
  Weeg 12gr gemalen koffie (2 niet-afgestreken eetlepels) af en breng 150ml water aan de kook voor één kopje.
  II. PRE-RINSING
  Plaats de filter in de filterhouder en maak de filter nat met heet water om de papiersmaak te verwijderen. Ondertussen verwarmt het doorgelopen water het kopje. Giet het beetje water in uw kopje weg.
  III. GRINDING
  U kan gebruik maken van reeds gemalen Jacqmotte Creaties, maar voor de meest intense beleving bevelen we aan te kiezen voor Jacqmotte koffiebonen en deze te malen op een medium maalstand.
  IV. BLOOMING
  Strooi de gemalen koffie in de filter. Wanneer het water zich net onder het kookpunt bevindt (na +/- 2 minuten afkoelen) giet u een beetje water over de koffie zodat hij begint te zwellen. Tijdens de “blooming” vindt de optimale extractie van de aroma’s plaats. Wacht 30 seconden.
  V. POURING
  Giet langzaam de rest van het water in cirkelvormige beweging van buiten naar binnen op de koffie en laat rustig doorlopen.
  VI. TASTING
  We bevelen aan de koffie zwart te proeven om de nuances en aromanoten optimaal te kunnen waarnemen. Wals de koffie in je kopje, neem de intense geur op en slurp de koffie naar binnen zoals de echte Meester Koffiebranders. Heerlijk!
  * Wij raden aan gebruik te maken van de Hario V01/V02 filters. Deze filters passen immers perfect in de “Slow Drip Coffee Maker” en bieden een kwalitatieve extractie van de koffie. Bij de bestelling krijgt u de optie deze meteen ook te bestellen.

  Ervaar de intensiteit en complexiteit van de Jacqmotte Creaties

   

  Onze Jacqmotte Meester Koffiebranders bedachten een gevariëerd smakenpallet van intense koffies. Zo zet u keer op keer het perfecte kopje “Slow Drip Coffee”.

  Ontdek de Aroma pakjes

  De meest hoogwaardige koffiebeleving ontstaat met koffiebonen die net voor gebruik gemalen worden. Met onze bonenvarianten Délice, Absolu of Intense geniet u nog intenser van uw koffiemoment.

  Ontdek het bonen assortiment

  Een exclusief Belgisch ontwerp met oog voor detail

  De “Slow Drip Coffee Maker” van Jacqmotte is uniek in zijn soort en ontworpen met respect voor nobele materialen. Elk onderdeel heeft zijn rol om tot de perfectie te komen.

  Porseleinen filterhouder

  De spiraalvormige ribben van de porseleinen filterhouder zorgen voor een subtiele extractie van aroma’s, die de kracht en het karakter van de koffie doen ontluiken.

   

  Houten arc

  De boogvormige houten standaard is robuust doch rijk in zijn eenvoud.

   

  Dubbelwandig kopje

  De elegante ronding en het transparante karakter van het dubbelwandige kopje nodigen uit om in alle rust de subtiele nuances van de koffie te ontdekken en de kracht van de intense aroma’s op te nemen.

   

  Aluminium onderschaaltje

  Het aluminium onderschaaltje heeft een dubbele functie: het dient als onderstel voor het dubbelwandige glas tijdens het opgieten en omgekeerd als opvangschaaltje voor de laatste druppels.

   

  Wees snel en bestel hier deze Limited Edition

  Gezien het unieke karakter van de “Slow Drip Coffee Maker” biedt Jacqmotte nu een beperkte oplage van 1000 stuks aan voor de echte koffieliefhebbers. U wacht dus best niet te lang met bestellen. Bovendien schenken wij u bij elke bestelling een aroma doosje “Jacqmotte Absolu” zodat u meteen ten volle kan genieten.

   

  Bestel uw Jacqmotte “Slow Drip Coffee Maker”