French Press

Voorbereiding

1: De Reiniging

Reinig correct uw koffiezetapparaat.

2: De Dosering

Doseer uw koffie correct: één koffielepeltje (7g) voor 120 ml water. Als uw koffiezetapparaat 1 liter koffie kan zetten (8 tassen), dan heeft u dus 8 koffielepeltjes gemalen koffie nodig.

3: De Saturatie

Warm het water op tot aan het kookpunt en giet alles in één keer in uw koffiezetapparaat. De bedoeling is dat het water de koffie zo snel mogelijk opneemt. Vul uw koffiezetapparaat niet helemaal.

4: De Mengeling

Meng het water en de koffie en begin te tellen. U kan gebruik maken van een chronometer om nog preciezer te zijn. Meng na 1 minuut de koffie en het water en voeg, indien nodig, nog wat water toe (niet te warm en niet te koud, net onder het kookpunt is perfect).

5: De Extractie

Duw na 4 minuten langzaam de filter naar beneden in één vloeiende beweging. Duw op het einde niet te hard zodat u uw koffie niet begint uit te persen! Serveer uw koffie en proef.

6: Genieten

Neem de tijd om te genieten